Vann du i Gold of Laplands monter?

Stora Vårmässan i Sundsvall:
1:a Pris
Kortweekend på Hotel Källan spa och Konferens
Lennart Sawander

2:a pris
Presentlåda med Västerbottensost
Hans Slättman

3:e - 8:e pris
Inträdesbiljett på Lycksele Djurpark
Anna Dahlberg
Gun Olsson
Bengt Nygren
Lars Olof Wahlström
Siv Sjöberg
Kari Jussila

9:e-11:e pris
Osthyvel från Ostens Hus
Toni Ohlson
S. Dahlgren
Marianne Tander

Vårmässan i Luleå
1:a pris Kortweekend på hotell Källan

Annica Brännmark


2:a pris presentlåda med Västerbottensost

Gun- Britt Olofsson


3e - 5e pris Osthyvel:

Estrid Björnfot

Linda Stenman
Gun Öberg

 



Örnexpo i Örnsköldsvik
1:a - 5:e pris Kortweekend på Hotell Källan, SPA och Konferens
Åke Edfors, Sidensjö
Allan Persson, Husum
Monica Svensson, Sundsvall
Lillemor L Sandström, Umeå

6:e pris Övernattning på Hotell Lappland
Sara Andersson, Husum

7:e pris Presentlåda med Västerbottensost
Birgitta Persson, Örnsköldsvik

8:e - 12 pris Inträdesbiljett på Ansia Badpark
Maria Flodin, Örnsköldsvik
Bertil Thegenholm, Örnsköldsvik
Benjamin Näslund, Örnsköldsvik
Hans Lindström, Domsjö
Daniel Söderholm, Sollefteå

13:e-15:e Pris Osthyvel från Ostens Hus
Maud Johansson, Rimbo
Lars Sigvardsson, Bonässund
Mikael Berglund, Domsjö


Nytt världsrekord i vår mässmonter



Nu har vi slagit alla rekord när det gäller antal deltagare som tävlat på en av de norrlandsmässorna vi deltagit på. Vi har en dag kvar och antalet är redan 1120 personer!!!! Man kan tyck vadå, vad spelar det för roll, men tänk:

1120 personer har stannat till i montern
1120 personer har lärt sig lite om Gold of Lapland och företagen i montern genom att svara på tävlingsfrågorna
1120 personer har hört oss berätta om Gold of Lapland

Många kommer att undra: Vann jag tävlingen i Gold of Laplands monter? Får jag åka till Källan eller Lycksele? Hmn vi kanske åker i alla fall. Vart var nu den där broschyren jag fick. Intressant.




Ostens Hus deltar tillsammans med oss i montern och i vanlig ordning säljer de ost. Och Västerbottensosten är en populär ost - det visar Ö-viksborna.

I mogon är det sista dagen på mässan och tack till alla trevliga människor vi mött - det har gått som en dans att ställa ut. Vi välkomnar er i morgon till montern (C28) och har ni tur finns en fin bit Västerbottensost kvar.

Vi ses hälsar Beatrice (med trötta ben och större fötter än vanlig).

Pajala - en ny bekantskap

Det är mest Beatrice som varit duktig på att skriva på bloggen och även på att åka runt i vårt land och Norge.
Men jag fick i alla fall prova på något som jag inte gjort tidigare häromveckan. Jag flög från Luleå till Pajala i ett litet plan :)

Jag hade blivit inbjuden av Almi Nord för att berätta om hur våra fem kommuner och vi hur jobbar med Holland. Det är ju ett område som ligger mig varmt om hjärtat så jag tackade självklart ja! Mötet skulle vara i Pajala.

På flyget upp tittade jag på kartan var vi egentligen skulle, jag älskar att titta på kartor och fundera över livet på andra ställen. Det är ju supernära till Finland när man är i Pajala - och det märktes på skyltningen och på språket. Jag lägger in en karta senare så att alla verkligen ser var Pajala ligger - långt ovanför polcirkeln!

EDIT Här kommer kartan!



Pajala är känt för bla sin författare Mikael Niemi - och självklart träffade jag hans fru Erkie på min korta visit i Pajala. Det visade sig att hon är från Holland.

Kommunalrådet Bengt Niska gjorde en mycket bra presentation av pajala och jag förundrades verkligen över vilka möjligheter de har och vilken framåtanda de visade.

Jag önskar den regionen all lycka och hoppas att vi snart ses igen!

Hälsar Karin som just nu också är i Örnskäldsvik på mässa.

Nu är det sängdags och imorgon ska få Ö-viksborna att upptäcka Gold of Lapland :)

Nu har vi intagit Ö-vik

Nu har en hel deligation från Gold of Lapland området intagit Ö-vik (Örnsköldsvik). Vi är nämligen på Örnexpo nu från onsdag till söndag. Tillsammans med Ostens Hus, Hotell Källan och Lycksele Turistbyrå ska vi visa vad vårt området kan erbjuda.

Idag måste jag erkänna att det gick lite trögt - men i morgon väntar vi med spänning på när Ö-viksborna ska invadera monter C28. Mässa brukar ha mellan 40 - och 50 000 besökare så det ska bli spännande.

Jag håller tummarna att Peter "Foppa" Forsberg skall passera förbi - bara jag inte blir lika knäsvag som när jag gav Roomservice killen Johnny ett av Gold of Laplands Magazine.


Arne Hellsten - Hotell Källan försöker locka nya kunder till sitt hotell - här är det Jöran Jäderberg och Per Söderlund (närmast kameran) som låter sig frestas av Källans erbjudanden samtidigt som de tävlar för att vinna fina priser.



Sture Andersson på Ostens Hus säljer Västerbottensost, både vanliga och fins presentinpackade.

Har ni vägarna förbi Örnexpo i helgen välkommen till monter C28, där kan ni smaka och köpa Västerbottensost, tävla eller bara prata en stund - vi bjuder på guld och ost!

Ett bildspel från Norgeturnén


Mo i Ranaborna är på G...

Idag har vi varit på Domussenter i Mo i Rana - ett hyfsat stort köpcenter. Vi har delat ut bra med material och haft många trevliga samtal. Lycksele är verkligen något som ligger varmt om hjärtat för Mo i Rana borna. Jag hoppas vi kan få fler att upptäcka Sverige och Gold of Lapland.

Mina tankar gåt till Sören och hans gäng uppe norr om oss i Norge. Hur går det för dem - får de någon respons.

Känns bra att det är sista dagen i morgon, för även om det är superroligt att vara ute så här, så är fötterna trötta, huvudet och axlarna helt slut och man längtar hem. Men det är bara att vila upp sig ordentligt för i morgon är det Lördag och vi väntar oss en rusning till stan och AMFI Meyer där Gold of Lapland finns mellan 10-15 tillsammans med Lycksele.

Bilder kommer nästa vecka...

Hälsningar från Beatrice i ett vackert Mo i Rana.

Mo i Rana nästa... oj en tunnel :(

Idag har vi varit på ett köpcentrum i Mosjoen, många intresserade norrmänn besökte oss för att prata lite om framförallt Lycksele. Många vi träffade har redan varit i Lycksele ett par gånger eller känner någon som de vill besöka. Vi har delat ut brochyrer och rabatthäften, vi har även bjudit på Västerbottensost och guldpengar. Västerbottensosten går även hem hos norrmännen som tycker den smakar mycket bra.

Under dagen blev vi även intervjuade och fotade av en av dagstidningarna, så det ska intressant att se om vi  kommer i norsk tidning :). Vi hoppas att vi har lockat en del norrmän från Mosjoen till Gold of Lapland.

Jag har ju aldrig varit i Norge tidigare, men jag har hört om alla tunnlar och krokiga vägar (kan tilläggas att jag är lite åkrädd, hmn ganska mycket). Vi hoppade in i bilden och drog iväg med Camilla som säker chaufför bakom ratten. E6:an tänkte jag detta är ju lungt  - europaväg... Jag kan nu i efterhand inte förstå vad som krävs för att en väg ska bli klassad som Europaväg - det kan inte ha något att göra med vägen storlek utan kanske snarare trafikmängd. För det var en smal väg och kurva hit och kurva dit - sedan var det varning för kurva och nedsatt hastighet till 40!!!! Huvva!!! Värst var nog kanske tunneln - jag trodde jag skulle gråt, typ en mil lång!!! Och till råga på allt så började jag tänka på den där filmen med Sylvester Stallone har ni sett den?? Men nu är vi framme :)

I morgon skall vi förse intresserade Mo i Ranabor med material ... vi hoppas de är på G!!


Ha de /Hälsningar Beatrice



Gold of Lapland goes to Norway

Gold of Lapland har ännu en superhetisk vecka att ta sig igenom. Denna vecka ska vi marknadsföra våra medlemmar och regionen i Norge. Vi har redan en hel del norska gäster i vår region, men vi vill ha fler + vi vill att de ska upptäcka vårt stora utbud av aktviteter, sevärdheter mm. Därför är jag nu i Norge i Mosjoen och i morgon skall jag tillsammans med Lycksele Kommun dela ut information. Samtidigt är min kollega Sören Lundström lite norrut i Norge - de ska besöka bl a Narvik och Bodö. Hans deltagande är ett resultat av ett samarbete med Skellefteå Kommun.

Jag har faktiskt aldrig varit i Norge och jag måste erkänna att det är supervackert landskap. Man blir helt stum. Vi har nu checkat in på vårt hotell (inte så bra faktiskt - jag fryser) efter en härlig middag i centrala Mosjoen. Jag kan förstå norrmännen att de drar sig till Sverige på sin lediga tid - vi blev helt stumma när vi såg vilka priser det är här. Vi gick på en pizzeria/snabbmatsrestaurang - en pizza 155 nkr ( ca 200 svenska kr). Jag tog en sallad - typ 180 kr. Det blev bara kranvatten till :).

Jag har tyvärr glömt kabeln till kameran hemma men bilder kommer sedan...

Ha de kempegott - Bea


RSS 2.0