Visningsresan del 2

Äntligen kommer bilder från visningsresan del 2...

Efter ett intressant besök på Ostens Hus begav vi oss till Överklintens Kvarn för att ät lunch och titta på hotellet.
Vackert beläget låg Kvarnhotellet, närhet till naturen, fiske, lugnet, friden. Hungriga som vi alla var satte vi oss först ner för att njuta av lunchen. Och vilken lunch sedan, renskavsgryta med potatis, grädde, kantareller och lingon - helt underbart.

Mätta och belåtna satt vi medan Hans berättade om vad Kvarnhotellet har att erbjuda sina gäster, sedan fick vi en rundtur på den mysiga hotellet innan det var dags att åka vidare...



Mysig restaurang



Vackert beläget

Resan gick sedan vidare till Ekorrbo Hantverk där vi träffade Ulla och Jörgen. Ett hantverkarpar med olika intriktningar, Ulla arbetar med textil och Jörgen innom trä. På deras underbart mysiga gård fick vi se fina hantverksföremål och även se vart tillverkningen sker. Mycket spännande plats.



Jättemysig gårddsbutik med många vackra föremål.

Efter en del shopping och en hel del beundran av alla vackra hantverksföremål, var det dags att hoppa in i bussen IGEN! och åka ett par mil till Lena Larsson Glasdesign, mer om detta kommer senare...


Bilder från visningsresan - del 1. 11 sept

Vi är ute på en visningsresa i våra härliga riken - Ostriket och Guldriket. Vi samlades imorse vid Norsjö hemsbygdsområde för att påbörja en fullspäckad dag med massor av besök på flera av våra medlemsföretags anläggningar. Det är Beatrice som har planerat hela rutten och hon är lite nervös om allt ska klaffa och alla körtider osv ska hålla.

Vårt första stopp är hos Asta Hellgren i Skråmträsk som tillsammans med sin man driver SkråmträskSkon


Asta berättar om företaget och om hur man gör skor.

På deras gård har de en butik och även delar av produktionen görs där. Det luktar gott  av läder garvat på naturligt sätt och av kaffe - som vi alla är rejält sugna på.

Vi åker vidare mot Burträsk och Ostens Hus. Här är det andra lukter som frestar oss, den underbara Västbottensosten... men först får vi en guidning genom museet och får titta in genom fönstret till osttillverkningen som ligger vägg i vägg. På Ostens Hus kan man även ha mysiga tillställningar där man kan tillverka sin egen ost eller lära sig vilket vin som passar till Västerbottensost och äta gott.


Bild från utställningen som berättar om ostens framställning och tillkomst.

Fortsättning följer...

Nu vet vi mer den Japanska möjligheten. 5 sep

Oj, vilken intressant förevisning av Japan och inspiration till möjliga affärsmöjligheter vi fick igår! Dag Klingstedt hade massor att berätta om hur japanen är och hur man lyckas i Japan. Han pratade en del om hur Finland "lagt beslag" på norrskenet, tomten, midnattsolen mm i Japan och om vad som skulle kunna ge framgång för oss. Vad det var behåller vi som deltog på föreläsningen - ni andra missade en hel del!


Dag är född i Norsjöbyn Bäverhult och berättade att det kändes skrämmande att flytta till Skellefteå i ungdomen. Om någon då hade sagt att han skulle bo i Tokyo några år senare hade han inte trott på det.



Efter föreläsningen fick Dag boken Guldfeber av Gold of Lapland och en kram av mig :)
Guldfeber är skriven av Åke Lundgren, Malå.



Sen bjöd vi på fika och alla fick naturligtvis var sitt Gold of Lapland magazine


Sayonara! och ha en trevlig helg (vet inte hur man säger det på japanska)
Hälsar Karin som tackar Sofie Person på Norsjö kommun för de fina bilderna!!

Regntunga moln, men flitens lampa lyser... 3 sep

Medan Karin är på vift utanför vårt avlånga land, håller jag ställningarna på kontoret. Det är mycket som skall hinnas med på kort tid. Det är roligt när man får jobba så svetten lackar, mycket skall planerar och mycket ska vara klart NU!

I morgon kommer Gold of Lapland tillsammans med Norsjö Kommun arrangera en föreläsning om den japanska marknaden. Det är norsjöfödde Dag Klingstedt som skall berätta. Vi kommer att hålla till på Medan och föreläsningen är mellan 18.00 - 20.00, under den tiden kommer vi även att ha ett break och fika lite.  Vi välkomnar alla - och fikat bjuder vi på! Intresserad? Tveka inte  - det är bara att komma, ingen anmälan krävs. 



Vi ses på Medan i morgon hälsar en trött Bea som snart skall hem i regnet. Perfekt hemmamyskväll :)

Swedish workshop - en intensiv dag. 2 sep

Det är inte alla som vet vad en workshop är. Många tror att det är samma sak som en mässa men det är mer att likna vid speed-dating :).  Man har korta möten uppbokade med köpare /researrangörer och ska hinna presentera sina företag och även lyssna på vad de är ute efter. Det är intensivt men väldigt effektiv och ett bra sätt att få höra vilka krav som de olika arrangörerna ställer. Alla möten leder inte till offertmöjlighet men vi hade några riktigt bra möten i går.




Conny Robertsson; Upplevelser i Norr, i förbereder sig inför dagens första möte

Våra kunder fick en Gold of Lapland mapp med några paketförslag, presentation en del besöksmål och av boendeanläggningar och Gold of Lapland magazine förståss. Sen gav vi en älg-nyckelring till alla och nämnde att snart börjar världens största älg att byggas i vårt område... det skapande intresse.

Imorgon börjar uppföljningen och resan hem till Skellefteå och Norsjö.

Det är för övrigt jättefint här i Bonn, jag hade fel om invånarantalet, det är 350 000 som bor här. Nu hoppas jag att vi kan ta med lite av värmen tillbaka till Gold of Lapland.

Auf wiederhören - Tschüs!
Karin

Varma hälsningar från Bonn! 1 sept

Imorse flög jag och Conny Robertsson på Upplevelser i Norr hit till Bonn för att medverka på Swedish workshop. Bonn, som var Västtyskland huvudstad, är en trevlig stad med ca 300 000 invånare och här ska vi träffa researrangörer från Tyskland, Schweiz och Holland imorgon i ett antal säljmöten.


När man varit med på några swedish workshop är det trevligt att träffa "gamla bekanta". Här är Håkan Ceder från Örebro. Det är trevligt och duktigt folk även i den regionen :)

Det är VisitSweden som anordnar dessa möten och idag har vi haft en kanondag med flera föreläsare om hur en liten resp en stor researrangör arbetar och om kulturella skillnader mellan Tyskland och Sverige mm mm.



Uta, Schultz,  Helene Berg (Visit Swedens chef för västeuropa), Marion Freitag( Visit Swedens pressansvarige), Jürgen  Schenkswuster (Top Nord), Anette Karlsson (Haman) och Rob Huussen (De Jong Intras) vad dagens föreläsare.

Alla som vill jobba med Tyskland borde få höra dessa!

Efter en lång dag (steg upp 04.30!!!) avslutade vi med ett möte för oss som närvarade från Västerbotten och Västernorrland (lite peptalk inför imorgon). Sedan gick vi ut på en promenad och en bit mat.



Här är Erja Back från Umeå Turistbyrå  - rutinerad i dessa sammanhang och en bra förespråkare för hela Västerbotten och mer därtill!



Ulf Figaro, Västerbottens Turism, Conny Robertsson, Upplevelser i Norr och Olle Arnqvist, Mitt Sverige Turism framför  ingen mindre än Ludvig van Beethoven (jag har ju lite dille på statyer - ni kanske minne Evert Taube?)

Kvällen var ljummen och maten var god - hälsar Karin som nu ska sova och ladda för alla våra säljmöten imorgon.

RSS 2.0