Forsränning med Lena i plurret...



Vi avslutade vår turné med ett besök på Enhörningens hästgård och Svensk Forsräddning - ett och samma företag. Först tittade vi på de vackra hästarna, med oss hade vi en fotograf så det blev både aktionbilder och andra bilder. Arne - vår guide berättade om alla utflykter men kan göra med hästarna - så är ni hästintresserade boka görna in en naturritt på Enhörningens Hästgård. Sedan var det dags för lunch på en imponerande anläggning alldeles intill Vindelälven (samarbetspartner till Arne) En spännande pytt i panna stog på menyn - serverad med lingonsylt!!! Rekommenderas!!




Spännande - att ramla i forsen var inget som bekymrade Lena :)
Foto: Dynamedia.se

På eftermiddagen var det dags för Forsränning - i trollforsen, ja man måste ju prova på det man ska rekommendera andra :). Jag har i flera dagar varit lite kaxig - klart att det är lugnt det  är ingen fara!! Jag var ganska nervös när vi paddlat ut en bit och hörde forsen närma sig - men då var det för sent! Jag måste erkänna att jag nog inte är det paddlarkompis som man vill ha i en fors - längst fram i båten satt jag och försökte mitt bästa att paddla. Men läskigt var det och gång på gång sköljdes jag ner i båten. Plötsligt blev det en jättevåg - plopp - plopp. Jag kravlade mig på plats och ser då min kollega Lena flyta förbi och sedan kommer andreguiden - Tur att forsen var precis slut. Upp i båten kom de och jag tror att vi som inte trillat i var mer skärrade än Lena som bara skrattade (hon är alltid glad) och sa att det var ju inge farligt :).  Sedan var det dags för fors 2 och jag mås säga att det gick bättre!

Jag rekommenderar starkt forsränning till de modiga och lite starka människorna - jag är nog lite för feg :). Men i efterhand var det fantastiskt roligt. Tack Arne för en superbra dag med Enhörningens Hästgård och Svensk Forsräddning.

På företagsbesök i östra delen av Gold of Lapland

Denna vecka är jag och Karin på företagsbesök i östra delen av Gold of Lapland. Vi har börjat vår så kallade turné i Robertsfors Kommun (väl planerat efter ett annat möte i Umeå :)). Vi bor i natt på MMM Spiran i Sikeå - en superfin anläggning. Här är det lugnt och skönt, väldigt fräscha lokaler och mysig atmosfär. Perfekt för firmafesten, konferensen, släktträffen eller varför inte bröllopet. Hans-Åke verkar vara killen som kan fixa det mesta som ni som kund vill ha. Trevlig är han också :). Alldeles runt knuten ligger även en bra restaurang med väldigt gott käk - vi blev mätta både till lunch och middag.

Nu på kvällen tog vi en prommenad ner till Sikeå Hamn och träffade Sture Bäckström på Sikeå Camping + hans två kompanioner (kommer inte på namnen på rak arm). Jag är superimponerad av vad man kan åstakomma om man hjälps åt i en bygd. Sikeå Havscamping är verkligen ett familjärt och mysigt ställe. Här kan man känna lukten från havet, höra måsarna skratta och bara ta det lugnt och vila (som man ska på semestern). Varje onsdag i sommar är det café - se evenemangskallendern för sommarcafé program. Runt om Campingen finns faschinerande berättelser och många fina bevarade byggnader och tingestar som alla har sin historia. Väldigt intressant - bilder kommer senare.

Idag tackar vi Hans-Åke samt Sture och hans kompanjoner i Sikeå - en väldigt trevlig och intressant dag.

God natt och sov gott hälsar en trött Bea 21.33 - vilken arbetsmyra man är :)

Linbanan i Örträsk - semestertips i SVT 1!

Ikväll satt jag vid datorn och kollade lite jobbmail då jag hör från TV:n - i sommar kanske ni ska turista i Sverige, här kommer turisttips bla bla .. linbanan i Örträsk... VA??? Jag rusade till TV:n för att kolla och javisst. Det är ett finsk TV-team som jag träffade redan 2007 som gjorde en resa genom Sverige och filmade. De skulle bara sända i Finland men har tydligen lyckats sälja det även till svenskt TV. Så nu visade inslag från både linbanan och från Svansele vilmarkcenter. Så himla kul!

Här är lite bilder frånTV-inslaget.


Här visar Bosse Biström själva hjärtat i Linbanan.




Så här skrev jag då i en pressrelease;'

"Finska YLE 2 besökte i veckan (2-3 maj) två av anläggningarna i Guldriket, Världens Längsta Linbana och Svansele vildmarkscenter, för att filma till programserien "Puskuri" som betyder ungefär bumper, kofångare. Det är en bil-, teknik- och turismorienterad programserie på finska YLE TV 2 (motsvarande SVT) som kommer att gå sju gånger i finska TV:n i sommar och halva programmet kommer att handla om Sverige! Uppskattat antal tittare per ett 30 minuters program är 500.000 med  tonvikt på män mellan 25-44 år, i städer.


TV-teamet, som består av Tommi Lempinen (redaktör och programledare) och Ivar Heinmaa (fotograf), åker under tre veckor omkring i en vit gammal Saab med dekalen Via Sverige på genom hela vårt avlånga land från Kiruna till Skåne och i veckan var det alltså Guldriket som hade fångat deras intresse. Det första stoppet i Guldriket var linbanestationen i Mensträsk där Bosse Biström mötte upp och berättade om tekniken kring driften av linbanan. Efter filmning både under färden och på plats åkte teamet vidare till Svansele vildmarkscenter där Thorbjörn Holmlund tog dem med på en tur ut till Svansele vildmarkscamp."

Rätt kul faktiskt - med tanke på att jag inte ser så mycket TV.

Nu hoppas vi bara att regnet ger sig och att solen börja lysa över Linbanan och alla andra medlemmar i Gold of Lapland!

Hälsar TV-Karin


Swedish workshop

Har ni varit på en workshop någon gång? Om inte så kan man nog kalla det en sorts speeddating och det brukar de flesta ha en bild av hur det går till :)

Man träffar alltså personer ( i detta fall researrangörer) i förbokade möten på ca 15 minuter och berättar om allt fantastiskt man har att erbjuda samtidigt som man vill hinna lyssna på vad de är ute efter. Det låter stressigt men är otroligt effektivt och kul. Det går att ladda och vara "på" fast man är riktigt slut efter en heldag.

Jag hade 15 möten och nu ska jag jobba vidare med uppföljning av dessa - det känns som om några av dessa kontakter kan bli riktigt bra. Arrangörerna är väldigt olika, allt från  Heliskiing till pilgrimsresor... och vi hade något till båda dessa!!!



Så här såg det ut på årets workshop. Bilden har jag fått av Erik Petersen på Visit Swedens kontor i Holland.
Om ni tittar riktigt noga ser ni mig långt i bakgrunden med en kund.

Hälsar Karin

Kunskapsdagen i Tyskland

Den 3 juni var jag i Frankfurt på en kunskapsdag som Visit Sweden anordnade. De brukar alltid hålla hög klass och det var det även denna gång. Man lär sig alltid något nytt.

Mest intressant tyckte jag att Anne Tusveld från Hollandskontoret var - hon pratade om nya trender och möjligheter inom marknadsföring på nätet. Jag blev ännu mer peppad att vi ska ta nya grepp inom detta område. det bekräftade också det vi tror på att webben blir allt viktigare. Nu ska vi satsa ännu mer på det framöver - eller hur Bea ? Det är ju faktiskt Bea som sköter det mesta på det området, så det är bäst att jag får med henne på mina idéer...



Anne Tusveld svarar på frågor efter sin föreläsning.

Hälsar frau Fällman

Pensionärer är på hugget!

Denna vecka är en turnévecka för mig. Under måndagen och tisdagen hade jag turen att få träffa massor av härliga PRO pensionärer från Stockholms län. Det har tydligen 140 avdelningar och om vi kunde få några av dessa att komma på bussresor till oss så har denna tripp varit väl värd.

För att lyckas med detta tog jag med mig Monica Holmgren på Upplevelser i Norr som höll en föreläsning om Gold of Lapland och hon hade även med sig massor av reseförslag som vi delade ut.




Sa jag var vi var på mässan? På en båt till och från Åland - och som tur var gungade det inte så mycket den här gången heller.

Vi bjöd på Västerbottensost och lottade ut böcker som jag hoppas ska bli en bra reseinspiration för de som vinner. De får nämligen Åke Lundgren fina bok "Guldfeber".

Under mässan dök plötsligt denna härliga "dam" upp (se bilden nedan). Det är Babsan som sjöng Zarah Leander helt undebart. Poopis bland publiken helt klart.



Efter vi kommit tillbaka till Sverige satte jag mig på planet till Franfurt där det är Swedish workshop senare i veckan.

Auf wiederhören / Karin

RSS 2.0