En dag på stan - i Lycksele. 22 aug

I lördags var jag på stan i Lycksele och det var en massa andra människor också. Det var Företagarna i Lycksele som anordnade just "En dag på stan" där näringslivet och föreningar visar upp sig. Vi var där för att Lycksele kommun ville visa alla projekt man medfinansierar och gärna svara på frågor kring vad det ger tillbaka till kommunen.

Det var underbart väder och kul att träffa de andra projektledare och Lyckseleborna.

Så här glada projektledare finns det i Lycksele :)



Hälsar Karin och tackar Anna Larsson på Arragamm som skickade bilden!

Bilder i massor, nu börjar bildbanken fyllas

Det droppar in bilder allt eftersom nu från våra fotografer som åkt runt i området och fotograferat. Härligt!! Äntligen har vi bilder av bra kvalité som gratis kan laddas ner från vår bildbank. Bilder är alltid superbra att ha - det kan vara en researrangör som behöer dem till sin katalog, det kan vara en tidning som skriver en artikel eller en korsordskonstruktör som gör ett korsord med ett visst tema. Att ha bilder kan göra skillnaden när man konkurrerar om utrymmet i pressen. Jag är i alla fall supernöjd med våra bilder. Ni kan se ett litet urval här i vår bildbank fler kommer senare...

http://goldoflapland.imagedesk.se/

Fotograf: Henning Wüst  
Kristusbilden i Kristinebergsgruvan 


 
Gruvmaskin från Kristinebergsgruvan

Bara dessa två bilder från samma ställe visar kontrasterna mellan produktionen och turismen i gruvan. En härlig blandning som kan locka en bred publik.

Titta gärna in på bildbanken och skapa en användare för gratis nedladdnig. Det enda vi begär är att ni uppger fotograf och gärna Gold of Lapland - bilderna får självklart bara användas i sådana syften där regionen lyfts upp positivt.

Ha en bra tisdag ... /Bea


200 år av fred - kung Carl XVI Gustav var på plats

I går var det ett stort arrangermang i medlemskommunen Robertsfors. I år firar vi i Sverige 200 år av fred och byn Ratan är en viktig del i det sista slaget som utspelade sig på svensk mark.
 
Kung Carl XVI Gustav, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var på plats för att höra historien om landstigningen i Ratan. Många var vi som hade samlats för att tillsammans med kungafamiljen ta del av denna viktiga del av Sveriges och områdets historia. Drottningen invigde även en taktil karta för att sedan bege sig till Tullgården (en av Gold of Laplands medlemmar, läs mer om Tullgården på www.goldoflapland.com). På Tullgården serverades lunch för kungen och ett utvalt sällskap på ca 60 personer.
 
 

Arrangemanget var väl genomfört och vi besökare var glada att kommunikationen med buss gick  väldigt smidigt samt att det var så veckert väder :).

Tillbaka på kontoret ...

Med viss sorg i hjärtat återvände jag till kontoret i förra veckan efter veckor av välförtjänt vila. Måndagen var tung, men sedan var det helt plötsligt som om man aldrig varit ledig och vi började ånga på :). Det är så mycket roligt och spännande som händer i höst att det är bäst att vara på G. Vi är inne i en spännande fas i utvecklingen av Gold of Lapland och jag tror att det kommer att bli superbra. Vi börjar med en rad företagsbesök i september - ska bli trevligt att träffa alla medlemmar.

Vi ses och hörs i höst ... /Bea

RSS 2.0