Studieresa till Siljan Turism


Typisk omgivning

I mitten av oktober genomfördes en studieresa av projektledningen till Siljan Turism AB. Siljan är en av våra främsta förebilder eftersom de redan gått igenom alla steg i utvecklingen som vi är på gång att ta. Siljan Turism har varit i gång sedan 1989, så de har lite fler år på nacken än Gold of Lapland.

Sällan har vi väl träffat en organisation som varit så öppna, givmilda och hjälpsamma. De svarade på alla frågor vi hade utan att blinka, de gav oss tips och råd och berättade vilka fällor de hamnat i och vad vi ska undvika. Studieresan var helt toppen och vi har mycket intressanta förändringar som måste genomföras - allt till det bättre.

Resan startade på onsdagskvällen på Bastuträsk Tågstation - Sture och Sören var så lagomt nöjda att vi åkte tåg. Tåg är dock ett miljövänligt sätt att färdas på - även om det tar en stund. Avresa ca 19.00 ankomst Rättvik ca 11.00. Jag tycker att det gick bra - det gick faktiskt att sova på tåget.

Framme i Rättvik lunchade vi på en mycket mysig restaurang alldeles vis Siljans strand. Personalen hade ett mycket gott värdskap. Sture rolig som han är, tackade för oss och meddelade restaurangens personal att vi var ute och kontrollerade värdskapsarbetet i bygden och att de fick MVG - det blev överlyckliga. Roligt skämt - och det var faktiskt delvis sant. Värskapet bland turistföretagare och befolkning i Siljansområdet var faktiskt en av de sakerna som vi tyckte var exemptionellt bra!


Vi övernattade i Tällberg och träffade en hel del turistföretag, hotellägare, samt styrelseledamöter - mycket givande.
På väg hem åkte vi buss till en tågstationen och skulle hoppa på tåget - tyvärr var det kraftigt försenat så vi fick åka en annan buss till Gävle. Det blev väldigt tajt om tid och busschauffören var inte informerad om någonting. Han visste faktiskt inte ens hur man hittade med buss till tågstationen och vi var säkra att vi skulle missa tåget!!! Men vi hann och resan hemmåt började. Vi anlände lördagmorgon precis i tid till Bastuträsk och ett snövitt landskap.

Alla ni där ute - tänk på vad ett gott värdskap gör för hela upplevelsen. Det är något alla borde tänka på även i vardagslivet - att vara vänliga och hjälpsamma. Att vara snäll och trevlig kan förgylla någons dag :)

Tack för mig och ta hand om varandra / Beatrice 

RSS 2.0