Surströmmingspremiär med våra hyresvärdar! 21 aug

Äntligen dags för årets surströmming - åh så gott det är!!!

Vi passade på att bjuda vår hyresvärd, Vuxenskolan i Norsjö, på dessa godingar. Och vi njöt allihopa av surströmming, färsk potatis och hemodlad dill, creme fraiche, gräddfil, rödlök, tomater och tunnbröd. Mums.



Emma, Sibyl och Anki på Vuxenskolan i Norsjö rensar för fullt.


Fast Per valde att göra sina klämmor med korv istället (är han verkligen från Norrland?)

Undrar Karin, som åt två suringar - fast är glad ändå!

Nu blir vi fler i projektet! 20 aug


Idag anställde vi Sören Lundström som projektassistent i projekt Gold of Lapland. Sören har i många år varit engagerad inom Ostriket och vi är mycket glada att få in hans kompetens i Gold of Lapland. Äntligen är vi fulltaliga och det kommer att behövas för ambitionsnivån i projektet är mycket hög och det är mycket som ska genomföras.

Sören (som inte ville vara med på bild) fick börja sitt jobb med en heldag med projektplanering och vi var nog alla lite möra efter den dagen. Sture Hedström gick igenom projektekonomin och vilka rutiner vi ska jobba efter så att ALLT BLIR RÄTT TILL EU-rapporteringen. Tur att vi har Sture som har flerårig erfarenhet från EU-projektekonomi!




Sture förklarar hur viktigt det är att skapa rutiner för allt arbete inom projektet.

Hälsar Karin, numera även projektledare med flera arbetskamrater :)

Skapa rutt för studieresa - en tuff uppgift 19 aug

Studieresa 11-12 september
Gold of Lapland försöker att varje år anordna en studieresa för medlemsföretag, vi känner att det är viktigt att man känner till närområdet. Jag har idag suttit och försökt att skapa en preliminär rutt för resan, det är inte det lättaste eftersom området sträcker sig över fem kommuner och många besöksmål ligger lite avsides. Kul är det i alla fall eftersom det finns så mycket att se - resan kommer att innehålla många intressant stopp. Mer info om detta kommer senare när programmet är klart :)

Har ni glömt att anmäla er? Skynda er då att anmäla er till [email protected]
300 kr* exkl moms för medlemmar
600 kr* exkl moms för icke medlemmar
*priser i flerbäddsboende

Under bussturen för medlemsföretag vi inte besöker möjligheten att hålla en presentation om den egna anläggningen.



Att åka med Bosse Biström och Guldrikesbussen är alltid lika roligt! 

Solen sken hela helgen i Gold of Lapland! 18 aug

Vilken härlig helg vi har haft i Gold of Lapland - Guldriket och Ostriket!
Solen log mot oss och allt blir liksom enklare att göra saker när det är sol. Tvätten torkar snabbt i värmen, solvarma blåbär smakar underbart gott och så passar det perfekt att göra utflykter.

På  lördagen var det logdans på Bredsele och på söndagen tog jag med mig familjen och åkte till Svansele vildmarkscenter. Vi gick igenom den fantastiska utställningen  konserverade djur i olika årstider, rum som visar flottningsepoken, olika jakt- och fångstekniker mm. .


Utanför utställningen provade vi på att skjuta med blåsrör, dragkamp och andra aktiviteter för hela familjen.



Min yngste son åka många varv på fyrhjulingen.





Efter rundvandringen smakade det gott med vildmarksbuffé med wokat älg- och renskav och lax i solen.

Jag hoppas att alla tar sig tid att upptäcka vilka fantastiska ställen det finns här i regionen.

Hälsar Karin en regning måndag på kontoret.

Beslutet från Nutek har kommit! 14 aug

Äntligen har vårt beslut om mål 2 projektet kommit och det är skönt att ha det svart på vitt. Det innebär också att jag sitter och skriver vår första lägesrapport och det gäller att få med ALLT vad vi har gjort under hela året inom projektets område. Fast det är faktiskt rätt kul att gå tillbaka och sammafatta vad vi har gjort - då ser man att det händer en hel del. Och sen vi har massor av roliga och intressant projektaktiviteter framför oss. Jag blir i alla fall riktigt upplyft av detta (man är ju lite konstig - men kanske det är tur eftersom jag är projektledare).

Vi fick besök idag av Stefan Johansson som tidigare jobbade på Upplevelser i Norr. Stefan och jag har jobbat ihop på flera mässor och försökt sälja in vårt område. Han blev bara lite avundsjuk när jag berättade att vi snart åker ner på Swedish workshop i Bonn för att träffa researrangörer från Tyskland, Holland och Schweiz.... Han har själv gjort den resan tidigare och nu ska vi förhoppningsvis skörda frukterna av det bla Stefan påbörjat för några år sen.



Stefan jobbar numera på Lernia bemanning men jag tror nog att han längtar tillbaka till turistbranschen, lite i alla fall ;)

Hälsar Karin som nu ska fortsätta med lägesrapportskrivandet ....

Karin har äntligen hittat Evert Taube monumentet! 13 aug

MMS


Här är den ju! Vid den vackra, forsande Vindelälven vid Vormforsen i Lycksele kommun ligger ett monument med Änglamarkens text. Till slut hittade vi den, tack var ett telefonsamtal till Hans-Erik Forsell på VästerbottensTurism. Tack Hans-Erik!

Här passar det perfekt med en picknick på klippan och sedan ska ni passa på att plocka massor av blåbär som just nu är så goda!

Brusande hälsningar från Karin och Beatrice som just varit och levererat lite magazine och varit på ett inspirerande möte med IGIS i Lycksele.


Inga dåliga väder, bara dåliga kläder 11 augusti

Vädret i Västerbotten är inte det bästa idag, men vad gör det när man ändå är på jobbet. Man kan dock önska att temperaturen närmade sig 20-strecket. Även om det är som de säger inga dåliga väder, bara dåliga kläder.

Om man är på semester i vårt område så finns det massor med aktiviteter eller ställen att besöka när vädret inte är det bästa. Det enda som sätter stopp är fantasin :-) Här kommer lite tips på saker att göra i området när det inte är strålande sol och badväder.

- Besök Lycksele, gå på djurparken och se alla djuren
- Se utställningarna samiskt silver och Hålla hus- hushålla med klimatet på Skogsmuseet i Lycksele
- Besök Ringvor i Rengård och se textilutställningen "Siden, sammet, trasa, lump.
- Strosa runt på Vildmarksutställningen i Svansele och passa på att förtära god norrländsk husmanskost.
- På Bergrum Boliden kan man uppleva ett jordskalv och lära sig mer om jorden.
- Ett mer fartfyllt äventyr kan ni få på Fast Ring där karting för alla åldrar finns.
- Vill man lära sig mer om Rönnskärsverkens historia ska man besöka Forum Museum Rönnskär
- Skellefteå museum har flera intressanta utställningar, väl värda ett besök.
- Är ni en grupp så passar ett besök på Äventyrshuset bra. Här ska man med hjälp av hjärnan eller kroppen lösa olika problem i olika rum.
- Tycker man att Västerbottensost är något speciellt ska man besöka Ostens Hus i Burträsk för att se utställningen om Eleonora och Västerbottensosten.

Om inte annat kan ni ta en sväng i skogen, plocka lite bär och varför inte baka en paj med Västerbottensost. Servera med lite bär och grädde till dessert.

Låter något av detta intressant kan ni läsa mer på www.goldoflapland.com för öppettider och priset mm.
Hoppas att jag inspirerat till ett besök i Guldriket och Ostriket. Glöm inte att skiva ett inlägg i Gästboken på www.goldoflaplad.com och ge oss ris eller ros.

Ha en fortsatt trevlig dag - och molnen verkar inte lika tunga nu som tidigare :-) /Beatrice

Semester - har jag haft det? 6 augusti

Andra dagen på jobbet efter semestern - tänk jag har varit hemma i fem veckor, men det känns som jag nog aldrig varit ledig. Tur för mig att jag har ett så roligt jobb så dagarna bara flyger iväg. Idag har det vara arbete med hemsidan, kontakt med Telia, förberedelser inför produktionen av 2009 år magazine. Många bollar i luften samtidigt.

Har idag träffat ett par från Holland som varit på besök i Malå för att titta på vårt område. Väldigt intressant att höra hur stora kontrasterna är mellan två länder som geografiskt sett ligger nära. Här är avstånden stora och det kan vara "långt" mellan byarna i Holland är det väldigt och mycket människor på liten yta.

Vad har vi då som kan attrahera holländare? Jo, lugnet, stilheten, friden, möjligheten att gå ut och höra fåglarna kvittra och vinden vina. Här har vi djur och natur - vildmarken runt kunten. HÄRLIGT!



Lugnt och stilla, man kan höra fåglarnas kvitter, vågornas skvalp mot stenarna och den gamla bryggans knarr.

Jag säger bara: - Välkommen till mitt paradis!
/Beatrice 

Vi är på gång, vi är laddade...

Nu är ordningen återställd till det normala. Jag och Karin är åter på kontoret och mailar förtvivlat både hit och dit :). Arbetet är i full gång och även om man känner sig lite spak efter semestern (jag trodde man skulle bli utvilad - har kanske vilat för mycket) så känns det roligt att vara tillbaka. Hösten kommer att vara fullspäckad med aktiviteter att dra i gång med, och det ska bli både spännande och roligt.

Nu är det bara att ta till vara resten av sommaren - vissa är fortfarande lediga ta då gärna en tur i vårt vackra område och se vad medlemsanläggningarna i Gold of Lapland erbjuder, om ni som oss börjat arbeta så kan man alltid ta en utflykt under helgen. Glöm inte att påminna ledningen om att nästa konferens ska läggas hos någon av Gold of Laplands medlemsanläggningarna. Läs mer om våra aktiviteter, sevärdheter, boenden och konferenser på www.goldoflapland.com  

Hoppas att ni haft en lika bra semster som jag :) /Beatrice

RSS 2.0