Jag tror på att vara snäll!

"Snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv. Om vi strävar efter att vara snälla mot andra, så kan vi helt enkelt inte undvika att göra gott för oss själva! Så skriver författaren Stefan Einhorn i sin bok "Konsten att vara snäll".

Visst låter detta helt rätt. Så alla ni som någon kallar för snäll - nu vet att ni gör gott för både andra och er själv  :)

Varför skriver jag detta? Vi har lärt oss så mycket om värdskap denna vecka och det handlar ju i grund och botten om att vara snäll mot andra - för att man vill det. Det är inte direktiv eller ens checklistor, ett riktigt gott värdskap kommer inifrån hjärtat på en snäll människa.

Tror Karin - vad tycker ni?



Kunskapsdag i Lycksele

Igår åkte jag och Bea till Lycksele för att få en massa ny kunskap om kvalitetsarbete, värdskap, bussturismen och schweiziska charterturister. Vilken bra dag - tack VästerbottensTurism, det gjorde ni bra!

Och igår kom en försmak av sommaren! Vi höll till på Ansia i Lycksele. Det är en camping som ligger naturskönt alldeles intill Umeåälven  - varför tog jag inte några bilder??? Ska bli bättre på det - en bild säger ju mer än 1000 ord.

Vad var det bästa vi lärde oss - jo , att om man ska få ut information måste man göra det 7 gånger och på 7 olika sätt ( det sa Kjell Edlund på Konsum Nord).

Ja, då är väl att blogga ett sätt i alla fall  :)

Soliga hälsningar från Karin!

Hur har vi gjort för att synas i Etiopien?

Idag har jag intervjuat en trevlig fotograf från Skellefteå, Hans-Jörgen Ramstedt. Han berättade att när han var i Etiopen på ett uppdrag för läkarmissionen hittade han Guldrikets magazine i A.ddis Abeba. Det är ju helt otroligt! Man undrar hur det magazinet hamnade där?

Denna intervju kommer i vårt nästa nyhetsbrev Golden News - ni som vill ha detta kan skicka ett mail till [email protected]

/ Karin - idag nästan en journalist :)

Värdskap i Umeå och road trip

Idag har jag och Bea varit på en road trip :). Vi skulle till Umeå på en värdskapsföreläsning och tänkte att vi samtidigt kunde dela ut Gold of Lapland magazine till medlemmar, Äventyrshuset  i Skellefteå (vilka trevliga killar!)  och Bureå Fotbollsgolf men också till Skellefteå camping och Skellefteå flygplats mfl.

Sen åkte vi vidare till Umeå och fick lyssna till en mycket intressant föreläsning av Janne Gunnarsson. Han sa att ni kommer inte att ha lärt er något efter denna dag men vi tycker nog att det han sa skapade många tankar och idéer om hur man kan bli en bättre värd.

Vi ska snart starta värdskapsarbete även i Gold of Lapland - det ska bli jättekul!



Sköt om er!

Karin


Gold of Lapland - vad är det och vad gör vi?

image3
Gold of Lapland marknadsför turistdestinationerna Guldriket och Ostriket. Vi har 54 medlemmar inom fem kommuner: Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors och Skellefteå. Våra medlemmar erbjuder ett brett spektra av upplevelser, aktiviteter, sevärdheter och boenden. Här finns något för alla smaker och åldrar.  Hos oss hittar ni besöksmål som Lycksele Djurpark, Svansele Vildmarkscenter, Världens Längsta Linbana, man kan spela fotbollsgolf, vanlig golf, gå på museum, köra go-kart - ja, nästan allt finns hos oss.

Klicka på vår logga för att läsa mer om vad vi jobbar med.

/Beatrice

Snart är sommaren här - visst är det vackert i Västerbotten

Snart är sommaren här - visst är det vackert i Västerbotten

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som marknadsför två riken i norra Västerbotten, nämligen Guldriket och Ostriket. Här har vi massor med aktiviteter att erbjuda, men även lugnet, stillheten och massor med orörd natur. Visst håller ni alla med om att bilden är vacker och fridfull.

Gold of Lapland bloggar

NYHET!
Nu bloggar Gold of Laplands personal och vi hoppas att inom kort få flera av våra turistföretagare att starta egna bloggar på vår hemsida www.goldoflapland.com.

På denna blogg kommer ni att få veta vad som egentligen händer på kontoret, vad vi är ute på för äventyr och vilka vi möter under dagarna.

Karin och Beatrice

RSS 2.0